onsdag 17 november 2010

Vi gör film i Moviemaker

Idag fick vi prova på att göra film i programmet Moviemaker. Men först fick vi en kort instruktion om hur man filmar och vad man ska tänka på.Vi delades in i grupper och vi skrev varsitt förslag om intrig och genre som filmen skulle handla om. Sedan lades förslagen i två lådor och vi fick dra en intriglapp och en genrelapp till gruppen.
Våran grupp fick att handlingen skulle handla om en finne på näsan med Clintan genre! Inga saker är omöjliga när man är kreativ så vi gick med raska steg ut för att filma.Det var ett härligt vinterlandskap ute trots att det bara är november.

Efter filmandet gick vi tillbaka för att föra över filmen till ett usb-minne.
Sedan redigerade vi filmen direkt från usb-minnet men det visade sig vara mindre bra eftersom programmet segade sig. Då förde vi över filmprojektet till datorn och det gick bättre att arbeta med filmhanteringen.

Vi höll på att ge upp när vi inte fick fram musiken som vi lagt till och när vi flyttade oss till en annan dator så fanns inte alla filer med. Vi flyttade tillbaka till den dator vi hade projektet sparat och lade in musiken.Till sist sparade vi filmprojektet till en film fil. När vi spelade upp filmen så fungerade allt som det skulle! Skam den som ger sig....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar